Αρχική > Eλλάδα, Κοινωνία, Τοπικά νέα > Να επιστρέψουμε τους δίσκους του Νταλάρα!

Να επιστρέψουμε τους δίσκους του Νταλάρα!

Πρωτοβουλία κατοίκων Δήμου Σαρωνικού Για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των Κοινωνικών Αγαθών.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο κλειστό γήπεδο του Ηρακλείου ο κ. Νταλάρας κάνει συναυλία δωρεάν.  Αυτή αποτελεί την πρώτη από μια σειρά συναυλιών που προγραμματίζει  γιατί όπως δηλώνει «χρωστάει» στο λαό των φτωχών συνοικιών που μεγάλωσε!

Όμως ο κύριος Νταλάρας, ο αγαπημένος τραγουδιστής, δεμένος με τους πολιτικούς και ηθικούς μύθους της νιότης μας, δεν δικαιούται τη συγχώρεση και το άλλοθι που ζητάει. Δεν θα του τα δώσουμε.

Πριν από χρόνια στη διαμάχη του με τον Πανούση κατέληξε να τον ονομάζει ο Τζίμης, «Ακατανόμαστο!». Σήμερα που φτάσαμε «στα σύνορα του εξαποδό»  έρχεται ο κ. Νταλάρας να μιλήσει «για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου!»

Με το όνομά του φτιάχτηκε η σύζυγός του βουλευτής και υπουργός που ψήφισε την μνημονιακή καταδίκη του λαού. Με το όνομά του κατά διαβολική σύμπτωση έρχεται ο εκπρόσωπος των τραπεζών στην Ελλάδα.

Πριν από πολλά χρόνια ακούσαμε την ιστορία από το Μίκη Θεοδωράκη, τον καλλιτέχνη που παρά τις παλινωδίες του και τις κολακείες που εισέπραττε από το ευρωπαϊκό   κατεστημένο, έμεινε δίπλα στο λαό που τον λάτρεψε.

Ο Μίκης ανέφερε την ιστορία του Νορβηγού νομπελίστα Κνουτ Χάμσουν συγγραφέα της «πείνας» που συνεργάστηκε με τους γερμανούς. Οι θαυμαστές του επέστρεψαν τα βιβλία αθόρυβα έξω από το σπίτι του. Οι λαοί μπορούν να τιμωρήσουν αθόρυβα!

Αυτή η συναυλία πρέπει να ακυρωθεί από τους πολίτες που τους εμπαίζει. Δεν χρειάζεται να εμποδίσουμε να πάνε εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν την μεγάλη σημειολογική σημασία που έχει αυτή η κίνηση.

Ας στείλουμε τη διαμαρτυρία μας στο κλειστό στάδιο του Ηρακλείου, με δίσκους του Γιώργου Νταλάρα που θα τους επιστρέφουμε. Αυτό να κάνουμε και σε κάθε άλλη συναυλία αυτής της σειράς.

Ας στείλουμε το μήνυμα σε όσους διεκδικούν με το ναρκισσισμό τους την ατέλειωτη εξαπάτηση του λαού.

Ας στείλουμε το μήνυμα στους πορτογάλους και ισπανούς όπου ο Νταλάρας επισκεπτόταν και τραγουδούσε ως εκπρόσωπος του λαϊκού μας τραγουδιού.

Ας στείλουμε το μήνυμα σε όλους τους «λαϊκούς» πολιτευτάδες που ψαρεύουν μες στο πλήθος.

Οι θαυμαστοί του λαού πρέπει να μπορούν να πουν το κατάλληλο όχι την κατάλληλη στιγμή και να αποφασίσουν με ποιους θα παν και ποιους θ’ αφήσουν!

Ας τραγουδήσουμε:

 Όλα καλά κι όλα ωραία χτες ήσουν μ’ άλλονε παρέα

Και που σοκάκι να τραγουδήσεις δεν επιτρέπονται οι αναμνήσεις

Μήλα σιγά  και μην φωνάζεις δεν είμαι κουτός δεν με τρομάζεις

Δεν θέλω κόσμο και φασαρία αύριο μπαίνω στην ανεργία

Έχω ψυχή και δεν έχω βράχο πάλι με άφησες μονάχο

Και μια σημαία σ’ένα μπαλκόνι αλλάζει χρώματα και με σκοτώνει

Όλα καλά κι όλα ωραία χτες ήσουν μ’ άλλονε παρέα

Και που σοκάκι να τραγουδήσεις δεν επιτρέπονται οι αναμνήσεις

 

Πρωτοβουλία κατοίκων Δήμου Σαρωνικού Για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των Κοινωνικών Αγαθών.

  1. ένας πολίτης κατά της βίας
    25/02/2012 στο 10:36 πμ

    Επειδή είναι συνονόματος του Τσαρλς Νταλάρα και η γυναίκα του είναι βουλευτής, μέσα από μία παράθεση απόψεων , στις οποίες κυριαρχεί η σύγχυση, θα πρέπει να συγκρίνεται με συνεργάτες των γερμανών κατακτητών και να προωθείται η παρεμπόδιση μίας συναυλίας του, ενός πολιτιστικού συμβάντος δηλαδή, αναπόφευκτα με την βία.
    Λυπάμαι που το blog σας έκρινε άξιο ιδιαίτερης προβολής ένα προσκλητήριο σκοταδισμού (τον οποίο ο καθένας ας τον συγκρίνει ελεύθερα με όποιο προηγούμενο της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας επιλέξει) και μία πρόσκληση στην άσκηση βίας , από αυτές που δυστυχώς βλέπουμε καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και υποβαθμίζουν την ζωή μας, αφού μας αναγκάζουν να ζούμε σε ένα περιβάλλον, που δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον πολιτισμό ,ούτε με την δημοκρατία.
    Ειλικρινά λυπάμαι….

    • 25/02/2012 στο 10:48 πμ

      Αγαπητέ πολίτη κατά της βίας,
      Ο καθένας …ας τον συγκρίνει ελεύθερα με όποιο προηγούμενο της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας επιλέξει και ας διαμορφώσει την δική του άποψη.Όμως το συμπέρασμα ότι το κρίναμε άξιο ιδιαίτερης προβολής πως το έβγαλες;

      • ένας πολίτης κατά της βίας
        25/02/2012 στο 11:03 πμ

        Μα φυσικά από το ότι του αφιέρωσες μία ανάρτηση, επιλέγοντας αυτό από την «θάλασσα» των τοπικών αλλά και γενικότερων ειδήσεων.
        Εγώ αυτό το θεωρώ ιδιαίτερη προβολή.
        Εσύ αν θέλεις απάλειψε το «ιδιαίτερη» και άσε την «προβολή», αγαπητέ διαχειριστή.

        • 25/02/2012 στο 11:21 πμ

          Δεν εγινε καποια ιδιαίτερη επιλογή.Το κείμενο μας ήρθε με email και το δημοσιεύσαμε οπως και εχουμε δημοσιεύσει και αλλα που εχουν να κάνουν με την περιοχή μας.
          Οπως σίγουρα εχεις προσέξει προσπαθούμε να αναρτούμε κείμενα που εχουν να κάνουν με την περιοχή και αποφεύγουμε τις γενικότερες ειδήσεις.
          Θάλασσα ομως τοπικών ειδήσεων δεν μπορώ να πω οτι εχουμε!
          Ανεξάρτητα απο την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείται στο κείμενο,δεν καλεί σε χρήση βίας αλλά σε διαμαρτυρία με επιστροφή δίσκων.

          • ένας πολίτης κατά της βίας
            25/02/2012 στο 11:38 πμ

            Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις ότι α) η οικογενειακή ευθύνη και β) η παρομοίωση ενός συμπολίτη μας με συνεργάτη των γερμανών ναζί κατακτητών , αποτελούν από μόνα τους άσκηση λεκτικής βίας και κήρυγμα σκοταδισμού και μίσους.
            Όσο για το που οδηγεί η παρότρυνση του να μην πραγματοποιηθεί μία συναυλία, ας το σκεφτεί ο καθένας λογικός άνθρωπος , ανεξάρτητα από το πως διατυπώνεται μία τέτοια πρόσκληση.
            Τέλος η είδηση – πρόσκληση δεν είναι «τοπική» είδηση. Απλώς «τοπικός» επιγράφεται αυτός που την απέστειλε.
            Όμως αρκετά με το θέμα και σε ευχαριστώ για την ανταλλαγή απόψεων.

  2. Νίκος Μουρούτσος
    25/02/2012 στο 3:54 μμ

    Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας άνθρωπος που βίωσε τον πόνο, τη φτώχεια και την ταπείνωση και τα μετουσίωσε σε μια καλλιτεχνική παρουσία αξιώσεων. 

    Μακάρι σε όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους γύρω μας να υπήρχαν σοβαροί και καλοί Έλληνες σαν τον Νταλάρα.

    Καιρός είναι αντί να μιμούμαστε την Κου Κλουξ Κλαν και τα τάγματα θανάτου ή/και να θρηνολογούμε μέσα σε μια ατελείωτη και συχνά ιδιοτελέστατη κλάψα, να ξεκινήσουμε να μετουσιώνουμε τον πόνο και την ταπείνωση σε δημιουργία. Να στραφούμε στο πώς θα δημιουργηθεί η Ελλάδα των παραγωγών, των καινοτόμων. Πώς θα υπάρξει ένα ελκυστικό, εξαγώγιμο, αξιόπιστο και ικανό να φέρει εισόδημα «Made in Greece». 

     

    • Κατίνα Τζαμπατζού -Ψιλοκομμένη.
      27/02/2012 στο 12:59 πμ

      Την Ελλάδα των παραγωγών (με την βοήθεια μερικών) την βιώνουμε.
      Ήδη οι μουσικοί παραγωγοί γίνανε υπουργοί και οι «καινοτόμοι» κόβουν τις συντάξεις.
      Το μόνο «εξαγώγιμο» που απέμεινε είναι μερικές πατσοκοιλιές… (και δεν υπονοώ τίποτα).
      Λέω για τον πατσά που φτιάχνεται από γουρούνια και βόδια. Δεν μπορώ όμως να τον αγοράσω, η κακομοίρα, γιατί η σύνταξή μου μετουσιώθηκε σε αέρα. Γι αυτό και η πατσοκοιλιά έγινε είδος εξαγώγιμο.
      Κατίνα Τζαμπατζού-Ψιλοκομμένη.

      • Νίκος Μουρούτσος
        27/02/2012 στο 3:35 πμ

        Ο,τι θέλει λέει ο καθένας αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η βαθύτερη ουσία του ελληνικού ζητήματος είναι ότι εδώ και δυο δεκαετίες το επίπεδο των εισοδημάτων, οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις του κράτους προς τους απόμαχους και τις νέες γενιές, η δημόσια και η ιδιωτική κατανάλωση δεν μπορούν να υποστηριχθούν από την παραγωγική βάση και το δημογραφικό προφίλ της χώρας. 

        Ο,τι λοιπόν κι αν πιστεύεις, Κατίνα, είτε είσαι κομμουνίστρια είτε είσαι δεξιά είτε αναρχική είτε αγανακτισμένη είτε ικανοποιημένη είτε βολεμένη είτε θέλεις το ευρώ είτε θέλεις τη δραχμή είτε οι υπουργοί είναι της αρεσκείας σου είτε όχι, υπάρχει κάτι αμείλικτο: οι Έλληνες πρέπει να παράγουν κοινωνικό πλούτο και να τον αναδιανείμουν μεταξύ τους με δικαιοσύνη. Το «Μade in Greece» θα είναι στο εξής η ταυτότητα του πατριωτισμού τους.

        • Κατίνα Τζαμπατζού -Μπαλωματού.
          27/02/2012 στο 3:45 μμ

          Αχ κύριε Νίκο μου…
          Μη μου στεναχωριέσαι και πάθεις τίποτα. Γιατί είσαι νέος και πρέπει να δουλέψεις για να παίρνουμε και εμείς ότι απέμεινε από την σύνταξη…. Άμα βρεις καμιά δουλειά βέβαια, γιατί με τέτοια αεργία ούτε τα δανεικά κι αγύριστα δε θα φτάνουνε….
          Βλέπεις, οι εκμεταλλευτές της παραγωγικής βάσης, υποστηρίζουν μόνο την πάρτη τους. Και ας έχει λυθεί και το δημογραφικό με τα τρία εκατομμύρια λαθρόβιους οικονομικούς μετανάστες…
          Πάντως εγώ δεν λέω ότι θέλω. Λέω αυτό που καταλαβαίνω. Έχω δουλέψει σαράντα ένα χρόνια και σύνταξη δεν έχω δει ακόμα. Μετράνε εδώ και ενάμισι χρόνο τα ένσημά μου γιατί λένε είναι από πολλά ταμεία και εργοδότες και υπάρχουν δυσκολίες με τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα….
          Αλλά εγώ ξέρω τι συμβαίνει, ή δεν ξέρουν αριθμητική και μπερδεύονται, ή οι εργοδότες μου, πήραν κατά λάθος μαζί τους και τα ένσημά μου, όταν μετακόμισαν τα εργοστάσια στη Γερμανία και τη Βουλγαρία.
          Έμένα όμως δεν θα με πείραζε να μου δώσουν κάτι από αυτά που μου κρατάγανε τόσα χρόνια και τα δομούσανε. Ας είναι και σε αδόμητες προπολεμικές δραχμές.
          Από κομμουνισμούς αναρχισμούς και φασισμούς δεν έχω ιδέα. Δεν ξέρω και πολλά γράμματα…. Εγώ τελείωσα μόνο τη σχολή κλωστοϋφαντουργίας αν την έχεις ακουστά και μετά που κλείσανε τα εργοστάσια, σπούδασα κοπτική ραπτική ση Χ.Ε.Ν. Γι αυτό και τώρα που περιμένω μέχρι να μου βγει η σύνταξη, κάνω την μοδίστρα. Ευτυχώς οι δουλειές πάνε πολύ καλά. Μπαλώνω τα παντελόνια των μορφωμένων που λειώνουνε στις καρέκλες των καφενείων…
          Λες όμως άμα βάλω ταμπελίτσα “Μade in Greece” στα μπαλώματα, να κάνω και εξαγωγές;
          Κατίνα Τζαμπατζού-Μπαλωματού.
          Υ.Γ.
          Συχώρα την πολυλογία μου κύριε Νίκο αλλά τα λέω όπως μου’ ρχονται και ξαλαφρώνω.
          Διαβάζω και τα δικά σου τα περισπούδαστα και αγαλλιάζει η ψυχούλα μου.
          Κ. Τ.

          • Nίκος Μουρούτσος
            27/02/2012 στο 7:16 μμ

            Αχ κυρία Κατίνα μου,
            Πού ήσασταν αλήθεια εσείς πάνω από μια δεκαετία τώρα που σιγοβράζει το δυναμικό της καταστροφής;

            Μπαλώνατε παντελόνια όταν προχωρούσε η αποβιομηχάνιση και η εξάντληση του παραγωγικού ιστού;
            Είχαμε δραχή τότε και μάλιστα υποτιμώμενη, όπως θα θυμάστε.

            Μπαλώνατε παντελόνια, όταν ξεκίνησε η σεισμική μετατόπιση των τεκτονικών πλακών του παγκόσμιου καπιταλισμού που έφερε μια τριπλή ακολουθία κρίσεων η οποία έκανε την υπερχρεωμένη, μη ανταγωνιστική Ελλάδα αδύναμο κρίκο;

            Μπαλώνατε παντελόνια, όταν οι γενετικές ατέλειες της Ευρωζώνης μας έκαναν επί επτά χρόνια Γερμανούς και ξαφνικά επί τρία χρόνια Αργεντίνους;

            Μπαλώνατε παντελόνια, όταν η κύρια και οι παράγωγες φούσκες ονομάστηκαν Σύγκλιση σ’ ένα αμόκ συλλογικής ψευδαίσθησης;

            Μπαλώνατε παντελόνια, όταν σωρεύονταν μελλοντικές κοινωνικές υποχρεώσεις σε βάρος των νέων γενεών που δεν καλύπτονταν από το παραγωγικό και δημογραφικό προφίλ της χώρας;

            Μπαλώνατε παντελόνια, όταν ήταν σε εξέλιξη ο ασύλληπτος και ανεύθυνος δημοσιονομικός εκτροχιασμός του 2009 από την κυβέρνηση της ΝΔ με τις “μεγαλοφυΐες” της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ να ζητάνε τότε ακόμη μεγαλύτερο εκτροχιασμό στο όνομα ενός αφελούς, σχολικού επιπέδου “Κεϋνσιανισμού”, τον οποίο ο μεγαλοφυής Βρετανός θα αποκαλούσε αλχημείες;

            Μπαλώνατε παντελόνια, όταν κάποιοι λίγοι φωνάζαμε να μπει γρήγορα ζώνη ασφαλείας στη χώρα;

            Μπαλώνατε παντελόνια, όταν κάποιοι λίγοι ζητούσαμε επειγόντως προετοιμασία για να σωθούμε ακόμα και με “Λάθος Χάρτη” λόγω της αναμενόμενης απρόθυμης και ιδεοληπτικής Γερμανίας;

            Όπου και να ΄σασταν, η ουσία είναι ότι ήσασταν μια free rider. Δεν φταίω εγώ, καλή μου. Εσείς δηλώνετε τσαμπατζού. Και οι τσαμπατζήδες, όπως γνωρίζετε, αφού φουσκώσουν τον λογαριασμό, την κοπανάνε και αφήνουν την πληρωμή σε άλλους. Κάτι σαν καραμανλής δηλαδή.

            Και μια τσαμπατζού που σέβεται τον εαυτό της, θέλει να ταξιδεύει στο ευρωπαϊκό τραίνο αλλά άλλοι να πληρώνουν.

            Λυπάμαι που δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω, αγαπητή μου, αλλά δεν θα συμβάλω με τις ταπεινότατες δυνάμεις μου στο να σπρωχτεί η Ελλάδα σε μια χαοτική χρεωκοπία.

            Δεν θα στοιχηθώ πίσω από τους απογόνους των ψευτοπατριωτών του ‘97 και του ‘20 – ‘22.

            Σ’ ευχαριστώ

  3. τ'άδικο το ζούμε μέσα από την κούνια μας
    26/02/2012 στο 10:13 μμ

    Ο Γ. Νταλάρας κάνει συναυλία κατά της κρίσης και η κ. «Νταλάρου» ψηφίζει νομοσχέδια υπέρ της κρίσης αχ… να τα σημεία των καιρών θα έλεγαν οι υποστηρικτές της αγίας …εκκλησίας.
    Όταν όμως το άδικο πνίγει το λαό τι κάνει? ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ! ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!
    Δεν περιμένουμε από κανέναν πια να μας σώσει!
    Γιατί «τ’ άδικο το ζούμε μέσα από την κούνια μας»!!! όπως μας λέει και ο Νταλάρας…

  4. Κατίνα Τζαμπατζού -Ναζι άρα.
    27/02/2012 στο 2:17 πμ

    Και που να σκεφτεί κανείς που οδήγησε η παρότρυνση να μην πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα….
    Αλλά και γιατί να σκεφτεί; Εδώ δεν κατάλαβαν ούτε τι γράφει η ανακοίνωση…
    Εγώ πάντως, όταν γίνει και εδώ συναυλία, θα επιστρέψω μόνο τα εξώφυλλα. Τους δίσκους θα τους κρατήσω, να τους ακούω κρυφά, άμα αναβληθούν οι εκλογές και γίνει καμιά δικτατορία…
    Αλλά στην συναυλία θα πάω, γιατί ο Νταλάρας μ’ αρέσει. Όμως θα κάτσω απ’ έξω, να τον ακούω. Να θυμηθώ και τα νιάτα μου, τότε που άκουγα τον Θεοδωράκη σκαρφαλωμένη στα βράχια του Λυκαβηττού…
    Αχχχχ! Τι θυμήθηκα και μου ανέβηκε η πίεση… και τα καινούρια χάπια που μου δίνουν δεν με πιάνουνε.
    Κατίνα Τζαμπατζού-Ναζι άρα.

  5. 27/02/2012 στο 7:22 πμ

    @Νίκος 3:35 πμ
    Με ποιους ηγέτες;
    Αυτούς που επενδύουν βγάζοντας τα χρήματά τους στο εξωτερικό ή με τους υπόλοιπους που τους καλύπτουν;
    Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να γκρεμιστούν όλα και να ξαναχτιστούν από την αρχή.

    • πολίτης
      27/02/2012 στο 9:21 πμ

      Κύριε Γραμμένο,
      Μπορείς να μας αναφέρεις κάποιους «ηγέτες» που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν αυτοί στο σύνολο των «ηγετών» ;
      Πόσο πιο καλή θα ήταν η παρατήρηση και ανάλυση του τι συμβαίνει στην κοινωνία μας, αν αφήναμε κατά μέρος τον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό της τρέχουσας «επικαιρότητας «, που μας πλασάρουν συνήθως αγράμματοι και διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι !!!

      • 27/02/2012 στο 9:55 πμ

        περιμένω να μάθω(αν μας πουν) ποιοι είναι για να στους πω.
        Το σχόλιο μου έχει να κάνει όχι τόσο με αυτούς που τα έβγαλαν(αν) αλλά με τους υπόλοιπους που το συγκαλύπτουν.
        Και μην αρχίσεις να μου λες για νόμους και διαδικασίες
        Μόνοι τους οι ‘καθαρά χέρια’ έπρεπε να ζητήσουν αμέσως να δημοσιευθούν τα ονόματα και όχι να σφυρίζουν αδιάφορα.

        Αυτά που πλασάρουν οι δημοσιογράφοι ποια συμφέροντα στηρίζουν?

        • πολίτης
          27/02/2012 στο 11:08 πμ

          Πριν τους μάθεις , λοιπόν, κακώς κάνεις αφοριστικές αναφορές για το σύνολο του πολιτικού κόσμου , κάνοντας λόγο για «ηγέτες» μας.
          Το γεγονός ότι ένας ή δύο ή δέκα βουλευτές «έβγαλαν» λεφτά στο εξωτερικό (κάτι που εκκρεμεί να αποδειχθεί ως προς την έκτασή του) , αυτό δεν χαρακτηρίζει το σύνολο του πολιτικού κόσμου, όπως υπονοείς.
          Εξάλλου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόσος θόρυβος για κάτι που είναι νόμιμο…
          Όμως για τους δημοσιογράφους, συνήθως αγράμματους, που πλασάρουν τέτοια θέματα, θα ήθελα να σταθώ λίγο.
          Ρωτάς τι «συμέροντα στηρίζουν».
          Κατ αρχάς στηρίζουν τα συμφέροντα των ιδίων. Το να κάνεις σοβαρή δημοσιογραφική δουλειά απαιτεί μόρφωση, αντίληψη , ικανότητα και διάθεση πόρων. Το να γεμίζεις τηλεοπτικό χρόνο, εισπράττοντας πλουσιοπάροχες αμοιβές, με θέματα σαν του «εκατομμυριούχου βουλευτή» δεν χρειάζεται τίποτα από τα παραπάνω. Παπαδάκηδες, Αυτιάδες και άλλοι τέτοιοι όμοιοι τους πλούτισαν , χωρίς να έχουν τα ουσιαστικά προσόντα της επαγγελματικής επιτυχίας, ρίχνοντας φυσικά, σε πολύ χαμηλό επίπεδο, σταθερά, μόνιμα και διαχρονικά το επίπεδο της ενημέρωσης του μέσου έλληνα.
          Επίσης στηρίζουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, που σκοπό δεν έχουν την ενημέρωση του έλληνα πολίτη αλλά την διατήρηση του πολιτικού συστήματος σε μία μόνιμα ασταθή κατάσταση, έτσι ώστε να μπορούν να το εκβιάζουν και να προωθούν τα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα. Γυμνό παράδειγμα της επιδίωξης αυτής αποτέλεσε η πρόσφατη πίεση εκδοτών υποτιθέμενων σοβαρών και προοδευτικών εντύπων για χρηματοδότηση των επιχειρήσεών τους , η οποία βρισκόταν σε πλήρη αντιστοίχηση με την έξαρση της αντιπολιτευτικής κριτικής τους προς την κυβέρνηση Παπανδρέου (Ελευθεροτυπία, ΔΟΛ).
          Ακόμη στηρίζουν συμφέροντα τρίτων, την διεκπεραίωση των οποίων αναλαμβάνουν τα αφεντικά τους. Αλήθεια , για παράδειγμα , ποια είναι η γνώμη σου για την δημοσιογραφική; σειρά αθώωσης των υπευθύνων του σκανδάλου Βατοπεδίου; Εσύ τι κατάλαβες; ;Ήταν μία αθώα δημοσιογραφική δουλειά ή κάτι άλλο; Ή ανάτρεξε στις δημοσιογραφικές εκπομπές συγκεκριμένων σταθμών λίγο πριν από τις 27.10.2011 αλλά και την ίδια εκείνη την ημέρα , όταν μεταδίδονταν βίντεο με συρραμένες κατά το δοκούν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που τάσσονταν στο παρελθόν κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους (ωσάν να ήταν νοητό να μιλήσουν για αναδιάρθρωση , πριν αυτή να έχει οργανωθεί και δρομολογηθεί με ασφάλεια ), για να τους εμφανίσουν ως τάχα ασυνεπείς, την ίδια στιγμή που συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, μεταξύ των οποίων και οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών, ήταν κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους.
          Αυτά, για να σου παραθέσω λίγα μόνον από τα συμφέροντα, η ερώτηση σου για τα οποία ειλικρινά με εντυπωσίασε.

          • 27/02/2012 στο 11:35 πμ

            Νόμιμο ίσως είναι, ηθικό όμως είναι??
            ψηφίζουν μνημόνια,κόβουν συντάξεις,μισθούς και τόσα άλλα, όλοι τους λένε δεν υπάρχει ανάπτυξη και για να βοηθήσουν την ανάπτυξη βγάζουν τα λεφτά τους έξω;

            Συμφωνώ με το δεύτερο σκέλος της απάντησης σου.Τίποτα δεν είναι αθώο.Πίσω κρύβονται συμφέροντα.
            Αλλά έχω μια απορία: στα κυκλώματα αυτά οι πολιτικοί μας δεν συμμετέχουν και μόνο εκβιάζονται ?
            Για μένα η ιστορία άλλα λέει.

            • πολίτης
              27/02/2012 στο 12:04 μμ

              Στην Ελλάδα ας εφαρμόσουμε πρώτα τους νόμους και ας πάμε μετά στην δεοντολογία.
              Είναι εύκολο.
              Σκέψου όμως πόσο αντιφατικό είναι το να λες «Και μην αρχίσεις να μου λες για νόμους και διαδικασίες», δηλαδή να απαξιώνεις εντελώς τον νόμο και την ίδια στιγμή να απαιτείς την εφαρμογή της δεοντολογίας.
              Αυτά και σε ευχαριστώ για την ανταλλαγή απόψεων.

              • 27/02/2012 στο 12:13 μμ

                Το πρώτο που έμαθα μόλις ‘έσκασα από τ αυγό’ ήταν πως να καταπατώ τους χιλιάδες νόμους,διατάγματα,εγκυκλίους παράθυρα,πόρτες …. και οι δάσκαλοι δεν ήταν άλλοι από όσους τους ψήφιζαν.
                Καλό μεσημέρι.

    • Νίκος Μουρούτσος
      27/02/2012 στο 10:13 πμ

      Με ηγέτες που θα βρίσκονται από κάθε άποψη στον αντίποδα:
      α. του ψευδοκεϋνσιανού προτύπου της Κατσέλη,
      β. του Καστανίδη που με την εμμονή του στο δημοψήφισμα απέδειξε ότι δεν έχει ιδέα απ´ το πώς λειτουργούν οι αγορές,
      γ. της απερχόμενης ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που είναι υπεύθυνη για την άλλα αντ’ άλλων αντιπολιτευτική του παρουσία μέχρι τις εκλογές του 2009 και την κυβερνητική αμεριμνησία μέχρι το Νταβός του 2010, οπότε και η γνωστή συνέχεια,
      δ. της τραγικής διαχείρισης και εν τέλει της κοπάνας του Καραμανλή, που επιδιώκεται να μείνει στο απυρόβλητο και
      ε. της έλλειψης νοοτροπίας εναλλακτικών επιλογών και συνεργασιών εκ μέρους της άλλης Αριστεράς.

      Με ηγέτες που θα θέλουν και θα μπορούν να προσφέρουν κάτι χειροπιαστό, όπως η ελάφρυνση του χρέους στις νέες γενιές.

      Με ηγέτες που θα ολοκληρώνουν  μεγάλους στόχους, όπως το τεράστιο κούρεμα του χρέους στους ιδιώτες, που μπορεί στην πορεία να συμπληρωθεί με το κούρεμα και του “επίσημου” χρέους.  

      Με ηγέτες που θα θέλουν και θα μπορούν να εντοπίσουν πότε είναι ο κατάλληλη στιγμή για να πουν στους εταίρους “θα πάρω αυτό το πακέτο δημοσιονομικής πειθαρχίας, μόνο αν δεχθείτε να στηρίξετε χρηματοδοτικά αυτό το Εθνικό Μνημόνιο Ανάπτυξης, το μίνι Μάρσαλ”.

      Με ηγέτες που θα είναι ικανοί να συνθέσουν ένα Εθνικό Μνημόνιο Ανάπτυξης και Ευημερίας και να το περάσουν από τη Βουλή. 

      Με ηγέτες που θα κρίνουν σωστά για το πότε μπορεί να αντιστραφεί ο εκβιασμός των εταίρων.

      Με ηγέτες που θα έχουν προετοιμάσει εφεδρική λύση, Plan Β, για την ενδεχόμενη αποτυχία, θα έχουν προετοιμάσει τον λαό, δεν θα είναι απομονωμένοι στην ΕΕ και στον κόσμο, θα έχουν φτιάξει συμμαχίες, θα έχουν διαμορφώσει φιλικά την κοινή γνώμη των εταίρων, θα έχουν βάσιμα εκτιμήσει ότι το κόστος δεν θα είναι απαγορευτικό, όταν θα έχουν σημαντικές και μετρήσιμες πιθανότητες επιτυχίας.

      • πολίτης
        27/02/2012 στο 11:15 πμ

        Το μόνο που δεν μας είπες είναι το επώνυμο «Κουβέλης».
        Αλήθεια, γιατί δεν τοποθετείσαι ευθέως και επ αυτού, όπως έκανες για τον ΓΑΠ, τον Καστανίδη, την Κατσέλη κλπ;
        Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον η γνώμη σου.

        • Νίκος Μουρούτσος
          27/02/2012 στο 11:34 πμ

          Η παρατήρησή σου ειλικρινά με εντυπωσίασε. Τα κριτήρια που έθεσα, ολοφάνερα ΔΕΝ προσωποποιούνται από τον Κουβέλη.

          Κατά τα λοιπά κανένα απολύτως ενδιαφέρον δεν έχει οι προσωπικές γνώμες οποιωνδήποτε. Ενδιαφέρον έχουν οι τελικές αποφάσεις του λαού.

  6. 27/02/2012 στο 10:21 πμ

    Υπάρχουν?

    • Νίκος Μουρούτσος
      27/02/2012 στο 11:04 πμ

      Προφανώς και υπάρχουν.

      • 27/02/2012 στο 11:17 πμ

        Σε μια παράταξη μαζεμένοι κομματάκι δύσκολο.Προφανώς μιλάς για συνεργασία.

        Ποιοι λοιπόν θα συνεργαστούν?Μια ζωή βλέπω τους ίδιους. ο γιος αντικαθιστά τον πατέρα την γιαγιά την αδελφή κ.ο.κ
        ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ
        Πρέπει να παραδεχθούμε πως το σύστημα είναι σάπιο και μόνο με χειρουργικές επεμβάσεις ακριβείας θα αφαιρέσουμε την σαπίλα.

        • Νίκος Μουρούτσος
          27/02/2012 στο 11:26 πμ

          Προφανώς και υπάρχουν και πρέπει να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι αυτό που ζει είναι ένα ισοδύναμο πολέμου, ότι πρέπει να αντέξουμε με επανορθώσιμες θυσίες, ώστε να μπορέσουμε να βρεθούμε στο μεταπολεμικό τραπέζι των επιζησάντων, που θα επαναχαράξει τον ευρωπαϊκό χάρτη και θα επανατοποθετήσει ριζικά το ελληνικό ζήτημα. Πρέπει να αντέξουμε, να είμαστε εκεί όταν θα ανατρέπεται η γενικευμένη πολιτική λιτότητας, όταν θα εκδοθεί ευρωομόλογο, έστω αναπτυξιακού περιορισμένου σκοπού ή όταν η ΕΚΤ θα εξασφαλίσει τις γραμμές ρευστότητας, όπως ήδη αρχίζει να κάνει. Δεν πρέπει να σπάσουμε. Πρέπει να είμαστε εκεί ακόμα και στο χειρότερο σενάριο της συντεταγμένης διάλυσης της Eυρωζώνης.

          Προφανώς και υπάρχουν και πρέπει να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι το επίπεδο ζωής του μπορεί να είναι βιώσιμο μόνο αν αναπτυχθεί η παραγωγική και η εξαγωγική βάση της χώρας. Διαφορετικά με ή χωρίς Μνημόνια, με ευρώ ή με δραχμή θα φτάσουμε σε μια στιγμή, που οι νέοι θα τρώνε τους γέρους και οι γέροι τους νέους.

          Προφανώς και υπάρχουν και πρέπει να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι ο υπερδανεισμός για να συντηρούμε μια ζήτηση εισαγόμενων αγαθών δεν είναι πλέον εφικτός. Ή θα φτωχύνουμε υπερβολικά και δεν θα αγοράζουμε πια ξένα προϊόντα ή θα αυξήσουμε την παραγωγική μας βάση. Σ’ αυτό πρέπει να συμβάλει και το ζητούμενο επενδυτικό boom,  τώρα που βγαίνουμε από την αβεβαιότητα του “χρεωκοπούμε” – ”δεν χρεωκοπούμε”.

        • Νίκος Μουρούτσος
          27/02/2012 στο 11:48 πμ

          Δεν μιλώ γενικώς και αορίστως για συνεργασία. Μιλώ για μια πλήρη και ριζική ανασύνθεση του ΠΑΣΟΚ, για την υπέρβαση του εαυτού του και τη συνάντησή του με τη Δημοκρατική Αριστερά, τη Δράση, τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, τη Δημοκρατική Συμμαχία, σχήματα όπως το «Δημιουργία ξανά!» ή οι πρωτοβουλίες των καθηγητών Αλιβιζάτου και Τσούκαλη.

          Μιλώ για έναν αστερισμό προοδευτικών και μετριοπαθών ανθρώπων, που θα είναι σε θέση μέσα από τη συνεργασία τους να διαμορφώσουν λύσεις και επιλογές εναλλακτικές προς αυτές που μας οδήγησαν ως εδώ.

          Μα πρώτα και πάνω απ´ όλα εννοώ ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι εθνική περηφάνια σημαίνει να πούμε “φτου, κι από την αρχή” για να χτίσουμε μια βιώσιμη παραγωγική βάση κι όχι να συμπεριφερόμαστε σαν τα παιδιά των φαναριών.

  7. 27/02/2012 στο 10:55 πμ

    ΕΔΩ ΗΓΕΤΕΣ

  8. 27/02/2012 στο 11:56 πμ

    @ΝΙΚΟΣ 11:26 πμ
    Υπάρχουν ικανοί και αξιόλογοι πολιτικοί που ίσως θα μπορούσαν να ανατρέψουν το σκηνικό αλλά είναι διάσπαρτοι.Δεν υπάρχει κάποιος πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ να τους ενώσει.
    Είδα ποιους μαζεύει ο κουβέλης,ο καμμενος,η ντορα ο σαμαρας

    • Νίκος Μουρούτσος
      27/02/2012 στο 12:13 μμ

      Με όλο τον σεβασμό θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι το ότι δεν τον βλέπεις εσύ, αγαπητέ φίλε, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

      • 27/02/2012 στο 12:19 μμ

        Μακάρι να υπάρχει γιατί αλλιώς δεν βλέπω πως μπορούμε να βγούμε απ τον βούρκο.Έως σήμερα δεν είδα κάποιες κινήσεις ενωτικές, παρά λόγια- λόγια του αέρα για την δημιουργία εντυπώσεων.

  9. καλα τσιπα δεν ε χετε?
    28/02/2012 στο 6:02 μμ

    θα παιρνει και την Νταλαρα στις συναλιες ? δεν μας χε…. ρε Νταλαρα αρκετα ταλαρα κονομησες ! καλα στα ελεγε ο Πανουσης που σε ειχε παρει ειδηση

  1. No trackbacks yet.

Υποβολή σχολίου : ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση